Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας εξαπολύει η ΝΔ, τονίζοντας ότι «αποσαρθρώθηκε και καταρρέει – μαζί με το μύθο της κοινωνικής ευαισθησίας – με αποτέλεσμα κάθε μέρα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία που δίνει η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απεικονίζουν δραματικές καταστάσεις, αβάστακτη ταλαιπωρία και προπάντων σοβαρούς κινδύνους για όσους έχουν ανάγκη περίθαλψης. «Αποδεικνύουν πως έθαψαν το Ε.Σ.Υ. “3 μέτρα κάτω από τη γη”, όπως έλεγε ο κ. Πολάκης ότι θα κάνει στους δημοσιογράφους».

Καταγγέλλει ελλείψεις προσωπικού κάτω από το όριο ασφαλείας, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, φαρμάκων και ασθενοφόρων, ασθενείς που αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους, κλειστά χειρουργεία, κλειστές Μ.Ε.Θ., κλινικές που υπολειτουργούν, εργαστήρια που λειτουργούν με «δανεικό προσωπικό» σε 50 δημόσια νοσοκομεία.

«Ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα κόμματα που συγκυβερνούν οφείλουν να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι υπόλογοι και για την ταλαιπωρία των ασθενών και για τους κινδύνους που αφορούν την ίδια τη ζωή τους» αναφέρει.