«Δεν έχουμε καλό βαθμό στην κατανομή των φορολογικών βαρών» αναγνώρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «κάναμε μία σοβαρή μεταρρύθμιση για το φορολογικό το Μάη του 2010 που τη ρίξαμε στη φωτιά με την περαίωση».

Ο υφυπουργός δήλωσε όχι η κυβέρνηση χρειάζεται ανάσα με σταθεροποίηση του χρέους, προαναγγέλλοντας κατόπιν νέο φορολογικό σύστημα.

«Η πέμπτη δόση είναι η μοναδική που συνδέεται με το δάνειο για να πάμε στο Μηχανισμό Στήριξης, η Ελλάδα θα μπορέσει το δίμηνο να ισορροπήσει την ιστορία του χρέους και να κατεβάσει το σίριαλ ‘τρόμου του χρέους’ και να ανεβάσει το σίριαλ ‘ανάπτυξη και προοπτική’» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενόψει και της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στα τέλη του μήνα, ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι έχει μείνει ελάχιστος χρόνος για τις μεταρρυθμίσεις.

Διέψευσε τις κατηγορίες ότι στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τηρεί διαφορετική στάση στην Αθήνα και διαφορετική στην εκλογική του περιφέρεια στην Κοζάνη. «Υπάρχει τρόπος να πει κανείς άλλα στην Αθήνα και άλλα στην Κοζάνη σήμερα;» αναρωτήθηκε.

Για τα μέτρα του Μνημονίου δήλωσε ότι το 99% είναι μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί, αλλά είναι αδύνατη η προσαρμογή μέσα σε τρία μόνο χρόνια.