«Έξυπνες» προτάσεις που θα δώσουν ανάσα σε πολλές κοινωνικές ομάδες και θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία, εξετάζει και θα ανακοινώνει καθημερινά η ΝΔ. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μίλησε στο newpost.gr, τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν σήμερα στη χώρα είναι σφιχτά και δεν επιτρέπουν άλλου είδους παρεμβάσεις αν δεν προχωρήσει η διαπραγμάτευση και δεν εφαρμοστεί από την επόμενη κυβέρνηση ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα αρχίσει να αποδίδει.

Ήδη οι πρώτες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακοινώνει μόνο χθες, δύο προτάσεις της ΝΔ. Η πρώτη αφορούσε τους οινοπαραγωγούς και τους αμπελουργούς, για τους οποίους δεσμεύτηκε πως αμέσως μετά τις εκλογές θα καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, δεδομένου ότι έχει φέρει ελάχιστα έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατία ιδιαίτερα στους μικρούς αμπελουργούς χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την εκπαίδευση, με τον κ. Μητσοτάκη να εξαπολύει μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της. Μάλιστα με αφορμή την επιστολή παραίτησης των έξι καθηγητών του Συμβουλίου Ιδρύματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει και θα ενισχύσει τον θεσμό του Συμβουλίου Ιδρύματος στα ΑΕΙ.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι «η απελευθέρωση του ελληνικού πανεπιστημίου από τα δεσμά του χθες, θα αποτελέσει βασικό μέλημα και μία από τις προτεραιότητες της μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ». Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας, διαβεβαιώνει τους ανθρώπους που στελέχωσαν τα Συμβούλια Ιδρύματος, ότι σύντομα η Ελλάδα θα ζητήσει πάλι την αρωγή τους, «θα γίνει κανονική χώρα και θα έχει και την εκπαιδευτική πολιτική που χρειάζεται και τον υπουργό Παιδείας που αξίζει».

Ανάλογες πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από το βήμα της ΔΕΘ, από όπου θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές, χωρίς να δώσει δεσμεύσεις οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Και αυτό γιατί, όπως εξηγούσε ο ίδιος συνεργάτες του στο newpost.gr, τα στοιχεία και η κατάσταση της οικονομίας, μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά, ανάλογα με το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τα ζητήματα της Παιδείας, βρίσκονται και τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, καθώς τα φαινόμενα ανομίας έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νίκη Κεραμέως, είχαν παρουσιάσει και μια δέσμη μέτρων για τις υιοθεσίες και τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, που αφορούν αρκετές οικογένειες στη χώρα μας.