Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «σημαντικά» τα όσα έγιναν στη χθεσινή διαδικασία και πρόσθεσε με νόημα:

Αν είναι σωστά τα μαθηματικά του Πρετεντέρη στο χθεσινό άρθρο του, 14 κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να επιβάλουν καθεστώς νομιμότητας. Αυτό έγινε. Είναι ζήτημα που εκφεύγει των ΜΜΕ, είναι ζήτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου που λέμε διαπλοκή.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, σημείωσε με σαρκαστικό ύφος: « ελπίζω ότι δεν είστε από αυτούς που λένε ότι χθες στις 3 μετά τα μεσάνυχτα τελείωσε η διαπλοκή».

«Ελπίζω ότι δεν είστε από αυτούς που λένε ότι χθες στις 3 μετά τα μεσάνυχτα τελείωσε η διαπλοκή» σχολίασε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης. «Το αντίθετο. Όμως έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα», σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.

Από τη πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης, σημείωσε πως τα έσοδα από τη διαδικασία έφτασαν σε «απροσδόκητα» υψηλό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις με τα απροσδόκητα έσοδα δίνουν περισσότερες δυνατότητες. «Κανείς δεν περίμενε, ήταν ένα δώρο. Θα δώσει την δυνατότητα να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα και στην κυβέρνηση για καλύτερη διαχείρισης και καλύτερους σχεδιασμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.