Ως ''διαγωνισμό''-ορισμό της διαπλοκής χαρακτήρισε τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι αφορά τους λίγος και ότι για τους πολλούς ξημέρωσε μαύρη μέρα. 

Ο κ. Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε, επίσης, για τη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι ''ότι θα είναι οδυνηρή διαδικασία για τον Αλέξη Τσίπρα''. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ:

Είναι Σεπτέμβριος, θα είναι η τρίίτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαπατήσει ελληνικό λαό. Έχουν προηγηθεί προγράμμα Θεσσαλονίκης και παράλληλο προγράμμα, τα οποία ενταφιάστηκαν στο ψέμα.

Τόνισε δε, ότι σήμερα είναι για τους πολλούς μαύρη μέρα, καθώς ''εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν συντάξεις να περικόπτονται. Υποσχόταν 13η σύνταξη και τώρα κόβει συντάξεις για τρίτη φορά και έπεται συνέχεια τον Οκτώβριο''.

Σε σχέση με την πρόταση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ότι το κόμμα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που προβλέπει κεντρικό ρόλο σε ΕΣΡ και πλήρη αξιοποίηση ψηφιακού φασματος, χωρις προκαθορισμένο αριθμό αδειών.

Πρόσθεσε ότι ''αν είχε ισχύσει η δικη μας πρόταση, θα είχαμε περισσότερα δημοκρατία, περισσοτερη ενημερωση περισσότερα έσοδα και βέβαια χτύπημα στη διαπλοκή, αλλα η κυβερνηση επέλεξε μόνο 4 άδειες''. 

Ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε, δε, μια σειρά από ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες:

  • Οφείλει να απαντηςει η κυβέρνηση γιατι κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία;
  • Πόσα θα χαθούν απο το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν;
  • Ποιο θα πληρώνει δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές;
  • Πως αισθάνονται που θα βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους;
  • Πως αισθάνεται ο Καμμενος που μίλησε για έλεγχο για Καλόγρίτσα; Τι θα κάνει τώρα ο Καμμενος; Θα παραιτηθεί;

Συμπλήρωσε, επίσης ότι ο διαγωνισμός αυτός θεσμικά ειναι άκρως προβληματικός, ακρωτηριάζει την πολυφωνία και νομικά ειναι εωλος, ενώ βρίσκεται στον αέρα γιατι δεν εχει αποφανθεί το ΣΤΕ. 

Στην ερώτηση για το αν η ΝΔ επαναφέρει το θέμα του βασικού μετόχου τόνισε ότι ''έκανε μια δήλωση, με αρχή μέση και τέλος, αυτή η διατύπωση ειναι η θέση της ΝΔ''.

Κατέληξε, δε, ότι ηθικά ειναι διάτρητος, καθώς το επισήμανε και ο συγκυβερνών κ. Καμμενος με δηλώσεις του για μαύρο χρήμα επίδοξου καναλάρχη.