Επιθεώρηση στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας στη Ρίζα Ναυπακτίας διενήργησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςενώ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που τον συνόδεψε, δήλωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου το μεγαλύτερο κομμάτι της Ιονίας Οδού θα παραχωρηθεί στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας, είδε από κοντά το έργο της διάνοιξης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών σε όλο το μήκος του έργου, δηλαδή από το Αντίρριο μέχρι και τα Ιωάννινα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους στο εργοτάξιο, όπως επίσης και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Σχετικά με την πορεία των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου το μεγαλύτερο κομμάτι του νέου αυτοκινητόδρομου θα έχει παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ιόνια Οδός θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017, εκτός από δύο σημεία, που έχουν συμπληρωτικά έργα, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού».

Σημειώνεται ότι οι δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας έχουν μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων ανά κλάδο και κατεύθυνση και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2015. Η διάνοιξη ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, και μάλιστα οκτώ μήνες νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος και ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Επίσης, παρόντες στην επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος κ.ά.