«Μην βιάζεστε. Περιμένετε να δούμε και ποια θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Παππά», έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς σε συνομιλητές του κατά τη συζήτηση που είχε για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στη ΝΔ εκτιμούν ότι η λήξη της δημοπρασίας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, δεν σήμανε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αλλά αντιθέτως ότι το «παιχνίδι» τώρα αρχίζει.

Καταρχήν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να τελειώσει τη δημοπράτηση για ένα βασικό λόγο: η ένδεια πολιτικής και αφηγήματος από την πλευρά του Μαξίμου ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στην επίσπευση της διαδικασίας, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να έχει κάτι να παρουσιάσει στη ΔΕΘ και να μπορέσει να κερδίσει χρόνο στην εξουσία, σε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο που η κοινωνία είναι στα «κάγκελα» λόγω των αβάστακτων φόρων και των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Ωστόσο θεωρούν ότι η διαδικασία θα καταπέσει, κατά πρώτον σίγουρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μάλιστα στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζοντας στο newpost.gr τη φράση του υπουργού Επικρατείας ότι η πολιτική αμφισβήτηση του διαγωνισμού και οι περισσότερες από 60 νομικές ενστάσεις «θωράκισαν πλήρως το διαγωνισμό πολιτικά, νομικά, θεσμικά και ηθικά», σημείωνε πως «πρώτον, ο διαγωνισμός είναι νομικά έωλος, γιατί το ΣτΕ και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια εκκρεμούν, δεύτερον, θεσμικά και δημοκρατικά είναι βαριά προβληματικός γιατί ακρωτηριάζει την πολυφωνία και τρίτον, ηθικά διάτρητος για τους λόγους στους οποίους αναφέρθηκαν οι κ. Καμμένος και Χρυσόγονος».

Η τελευταία αναφορά του στελέχους της ΝΔ, φωτογραφίζει καθαρά την περίπτωση Καλογρίτσα, ο οποίος είναι προφανές ότι έχει μπει στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω των καταγγελιών που έχουν κάνει τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επικαλέστηκε αποσπάσματα από δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ο οποίος ρωτούσε αν «με τα μαύρα λεφτά στα site και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι».

«Η ΝΔ αγωνίσθηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων – προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών. Τον αγώνα αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Θα τον συνεχίσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος», τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, επαναφέροντας διά της πλαγίας το θέμα του βασικού μετόχου. Άλλωστε, όπως εξηγούσε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο newpost.gr, αυτό είναι η πρώτη εκ των τριών προϋποθέσεων που θα υπάρχουν στο νέο διαγωνισμό που θα προκηρύξει το ΕΣΡ όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση: α) απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων, β) αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και γ) ενιαίο τίμημα άδειας.