«Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο "γκρίζο" καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο στρατηγικός του στόχος είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών», τονίζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Ημερησία», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.
 
Και προσθέτει: «Ο διαγωνισμός εξαρτάται από την απόφαση που θα εκδώσει σύντομα το ΣτΕ, ως προς τη συνταγματικότητα του "νόμου Παππά". Είναι αυτονόητο πως, εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, τότε ο διαγωνισμός θα καταπέσει και θα χρειαστεί άλλη διαδικασία, με ευθύνη του Ε.Σ.Ρ. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα ακυρώσει το "νόμο Παππά" και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ. Εμείς, στην Κυβέρνησή μας δεν θα έχουμε υπουργό - καναλάρχη. Θα καταργήσουμε τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια».
 
Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει πως: «Δεν αποκλείουμε, αλλά και δεν προβλέπουμε εκλογές, δεν μετέχουμε στα σενάρια εκλογολογίας που παράγει και αναπαράγει η ίδια η Κυβέρνηση. Είμαστε όμως έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, κάθε στιγμή! Είμαστε ταυτόχρονα σίγουροι πως, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Θα τρίβουν τα μάτια τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πολίτες έχουν καταλάβει πως μόνο η υπεύθυνη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα μας στην έξοδο από την κρίση».
 
Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του οδικού χάρτη για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Προέδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι:«Οι πολίτες κουράστηκαν από τις υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρισμα, τα ψέματα, την εξαπάτηση. Τώρα, όμως, έχουν όλες τις αποδείξεις ότι οι υποσχέσεις αυτές, τα κούφια λόγια, ο λαϊκισμός, προέρχονται από το ίδιο κόμμα, τον ίδιο πολιτικό». «Μπορώ, λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις, δεν πρόκειται να πει ούτε λέξη εκτός πραγματικότητας, δεν πρόκειται να υποσχεθεί τίποτα που δεν θα μπορεί να κάνει αύριο ως πρωθυπουργός της χώρας. Θα προτείνει στους πολίτες μια συμφωνία που θα φέρνει οξυγόνο στην κοινωνία και την οικονομία, μια συμφωνία αλήθεια που θα οδηγεί, με σίγουρα και στέρεα βήματα, με ρεαλισμό δηλαδή, αλλά και με όραμα, στην έξοδο από την κρίση».