Μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική εφαρμόζει για πρώτη φορά η ΝΔ στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η φετινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά που στόχο έχουν να προσδώσουν ειδικό βάρος στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, που θα του επιτρέψει να σηματοδοτήσει την πολιτική αλλαγή, την οποία όπως λέει, έχει ανάγκη ο τόπος. Το πρώτο στοιχείο αφορά την ομιλία του, η οποία δεν θα είναι ένα ευχολόγιο, όπως ξεκαθάρισε στενός συνεργάτης του, αλλά θα περιλαμβάνει μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων για την ανάταξη της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα παρουσιάσει μόνο τις λεγόμενες «έξυπνες δράσεις» που κινούνται μέσα στα στενά δημοσιονομικά περιθώρια της οικονομίας, όπως είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο κρασί που ήδη ανακοίνωσε, αλλά και προτάσεις που έχουν να κάνουν με ζητήματα που επηρεάζουν μεγάλα κοινωνικά στρώματα, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ. Προς το παρόν και για ευνόητους λόγους, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ωστόσο έχει γίνει γνωστό το δεύτερο στοιχείο που θα χαρακτηρίζει τη φετινή ΔΕΘ και είναι το άνοιγμα της ΝΔ στις τοπικές κοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, την εβδομάδα πριν το Σαββατοκύριακο που θα ανέβει ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά η παρουσία του κόμματος θα ξεφύγει από τα στενά όρια της επίσκεψης και ομιλίας στην Έκθεση και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων με ευρύτερη θεματολογία και δράση στη βόρεια Ελλάδα. Στόχος της ΝΔ είναι να στείλει το μήνυμα ότι στηρίζει την κοινωνία, την παραγωγική Ελλάδα, τον πρωτογενή τομέα, τις κοινωνικές δομές, την έρευνα και την αριστεία.

Το βάρος της οργάνωσης του προγράμματος των επισκέψεων αυτών το έχει αναλάβει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης και οι περιοδείες που θα ξεκινήσουν  από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να επεκταθεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα.  Βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη, ύστερα από οδηγίες του κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθούν και θα πάρουν μέρος σε συναντήσεις και εκδηλώσεις, στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία), τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά) και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος).

Ανάμεσα στα άλλα, θα γίνουν στοχευμένες επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία. Επίσης, ο πρόεδρος και όλα τα στελέχη της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Συντονιστές, Τομεάρχες, Βουλευτές, Γραμματείες της ΝΔ, τον Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με θέματα που αφορούν το νέο status quo στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη ζωή μας, την Παιδεία και το ρόλο της στη σύγχρονη Δημοκρατία.

Επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών των γραμματειών θα γίνουν και σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/09

Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων:

Θέμα: «5 προβλήματα – 5 λύσεις»

Ώρα: 7.30μ.μ.

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ¨Μελίνα Μερκούρη¨

ΤΡΙΤΗ 13/09

Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε.: 

Θέμα: «Νέο status quo σε Ευρώπη και Βαλκάνια»

Ώρα: 7.30μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Παύλου Μελά ¨Χρήστος Τσακίρης¨

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/09

Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας

Θέμα: «Τι είναι μεταρρυθμίσεις – Τι είναι λαϊκισμός  και πως επηρεάζουν τη ζωή μας»

Ώρα: 7.30μ.μ.

Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων ¨Σοφία Βέμπο¨

20.00 Συνάντηση / Εκδήλωση γνωριμίας στο Grand Hotel με εθελοντές Β. Ε από την δράση "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" & τους εμπειρογνώμονες της ΝΔ.

ΠΕΜΠΤΗ 15/09

Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής:

Θέμα: «Μεταρρυθμίσεις στη παιδεία για μια σύγχρονη δημοκρατία»

Ώρα: 7.30μ.μ.

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, αιθ. Μαν. Αναγνωστάκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ

Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος:

Τετάρτη 14/09

17.30: Κέντρο  Α.Μ.Ε.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ» : Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης& Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» Σύλλογος Φίλων Κέντρου ΑμέΑ "Σωτήρ". Το μεγαλύτερο Πανελλαδικά Ίδρυμα με ΑμεΑ με 300 παιδιά σημερινό αριθμό. (Καρυωτάκη 3 Θεσσαλονίκη)
 
Πέμπτη 15/09
10.00: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Κοινωνικό Φαρμακείο της ενορίας του Αγίου Αθανασίου,  στο κέντρο της πόλεως.

12.00: Συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλεως στο κέντρο. Τα δύο τελευταία είναι σε πολύ κοντινή απόσταση.

Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυρίων Θεσσαλονίκης (σε αναμονή)

Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων:

Πέμπτη 15/09

12.00: Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου

17.00: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων:

Τρίτη 13/09

ΣΥΖΩΗ - πρώην ΑΜΥΜΩΝΗ Θεσσαλονίκης. Γονείς και φίλους παιδιών με διαταραχές  όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης (είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο ν. Θεσσαλονίκης το 1999)

17.00: Σ.Ε.Γ.Ε  Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος

ΤΟΓΜΕ  Μακεδονίας,  Τομέας Γυναικών Managers και Επιχειρηματιών Μακεδονίας

20.00: ΧΕΝΘ (Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Θεσσαλονίκης)- Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Γυναικών

Τετάρτη 14/09

«Η ΚΥΨΕΛΗ»  Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμωτού

18.00: Α21- Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (Γυναίκες και παιδιά)

19.00: Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης- Κατά του καρκίνου του μαστού

Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού:

Πέμπτη 15/09

11.00: Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνη Μανδρίτη

13.00: Γεύμα με συμμετοχή διακεκριμένων στελεχών της Κυπριακής κοινότητας

18.00: Συνάντηση με τη συντονίστρια Σ.Α.Ε. Ευρώπης και εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου κα. Ευδοξία Πάντα

20.00: με μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων

Παρασκευή 16/09

10.00: Επίσκεψη στη Δ.Ε.Θ στο περίπτερο της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών

13.00: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο

18.30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων καθηγητή καρδιοχειρουργικής κ. Γεώργιο Παρχαρίδη

19.00: Κοινή συνάντηση με τα προεδρεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων:

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης 
Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Συνάντηση με αντιπροσωπεία Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου 
Συνάντηση με αντιπροσωπεία Οικονομικού Επιμελητηρίου
ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα:

Τετάρτη 14/09

Επίσκεψη με τη ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Στη συνέχεια, επίσκεψη στον Δήμο Θεσσαλονίκης και συνάντηση με τη ΔΑΚΕ του Δήμου.
Το απόγευμα ευρεία συνάντηση με τα στελέχη της ΔΑΚΕ του Νομού

Πέμπτη 15/09

Επίσκεψη στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Σερρών και με το Εργατικό Κέντρο Σερρών

Συνάντηση ΕΚΟ Αποστράτων

Παρασκευή 16/09

Επίσκεψη στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο νομό Καβάλας και στη συνέχεια στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο νομό Ροδόπης. Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στους παραπάνω νομούς και με τα Εργατικά Κέντρα.