Κριτική στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και στον Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο για την διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών άσκησε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο:

Οι κύριοι Παππάς και Κρέτσος ξαναθυμούνται με προκλητικό τρόπο το ΕΣΡ τώρα που έκαναν τη δημοπρασία. Η διαδικασία ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα τύπου Big Brother. Η δημοπρασία με εξαίρεση την πρώτη άδεια έδειξε ότι δεν υπάρχει λογική αγοράς αλλά λογική ανταγωνισμού. Το επιχείρημα της αγοράς το ανέτρεψε η ίδια η διαδικασία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, επίσης, ότι «αν το ζητούμενο ήταν το πορτοφόλι τότε η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δώσει τέσσερις άδειες αλλά οκτώ με τιμή εκκινήσεις 30 εκατ. και θα εισέπραττε από την αρχή τα 240 εκατ. ενώ τώρα έχει εξασφαλισμένα μόνο τα 82 εκατ.».

Βρισκόμαστε, πρόσθεσε, μπροστά σε μια κατάσταση αδιέξοδη και εκρηκτική.

Ο κ Βενιζέλος τόνισε τέλος πως δημιουργήθηκε αναστάτωση όχι στο όνομα της δημοκρατίας αλλά στο όνομα μιας πολύ μικρής κομματικής σκοπιμότητας η οποία είναι μόνο βραχυπρόθεσμη αλλά και βλαπτική για την ουσία της δημοκρατικής πολυφωνίας.