«Όποιος δεν δώσει τα λεφτά θα χάσει την άδειά του», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ανέφερε πως τα δυο κανάλια που δεν πήραν άδεια, ο Αlpha και το Star, έδειξαν μια ευπρέπεια, σε αντίθεση με άλλα που δεν την έδειξαν, ενώ πήραν άδεια.

Ο κ. Σπίρτζης ταυτίστηκε με τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη περί καναλιών που είναι πια «σαν τα αυθαίρετα στο δάσος» ενώ διερωτήθηκε «Γιατί δεν είναι αυθαίρετα; Με το ίδιο σκεπτικό τα παράνομα ξενοδοχεία θα πρέπει να λειτουργούν». 

Προειδοποίησε επιπλέον για ακόμα μια φορά την Digea πως αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά της θα έχει τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος. «Είναι δυνατόν να αφήσει μη αδειοδοτούμενους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;», τόνισε. 

Ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι των καναλιών που δεν πήραν άδεια θα απορροφηθούν από τα νέα κανάλια ενώ υπερασπίστηκε και τον κουμπάρο του, κύριο Καλογρίτσα, λέγοντας ότι δεν έχει ευνοηθεί στις εργολαβίες που έχει πάρει η εταιρία του.

Για το ΣτΕ είπε μέχρι τώρα έχει βγάλει δυο αποφάσεις με κατεύθυνση που είναι άλλη από αυτή που λέει η ΝΔ ενώ τέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υπερασπίζεται συμφέροντα εταιριών στη χώρα μας.