«Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ», δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό του έργου της κυβέρνησης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Ο όρος "παροχές" δεν είναι δόκιμος κατά τη γνώμη μου. Για παροχές μιλούσαμε πριν από τη χρεοκοπία, που υπήρχαν εξαγγελίες που πολλές φορές μεταφράζονταν σε πράξη, ανεξάρτητα από τους δείκτες της οικονομίας και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Το να πεις πράγματα για ορισμένους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση δεν είναι παροχολογία, αλλά εθνική ανάγκη. Πρέπει να προστατευθούν τα ακραίως πληττόμενα εισοδήματα.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια καμπή μετά από 1,5 χρόνο και κάτι στη διακυβέρνηση. Ο χρόνος διακυβέρνησης μας ήταν φοβερά συμπυκνωμένος πολιτικά, γιατί μεσολάβησαν πολλά», είπε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε:

Στόχος είναι να αναστραφεί η πορεία φτωχοποίησης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Εθνικό πρόβλημα η ανεργία.

«Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, πρέπει να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση και για να αντιστραφεί η οικονομία, η οποία δείχνει σημάδια ανάκαμψης», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως ήδη η κυβέρνηση έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τους οικονομικά αδύναμους.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε πως «πολλές φορές η διαπραγμάτευση με τους δανειστές έφτασε σε οριακό σημείο και όχι από την πλευρά μας».

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Βαρεμένος είπε:

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, υπάρχουν δυνατότητες για συμπράξεις, ανάμεσα σε αυτούς που κέρδισαν και σε αυτούς που έχασαν, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απασχόλησης.