Πυρά κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς επίσης και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί κινδύνου να μη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως «έχουμε βαρεθεί να ζούμε σε ένα καθεστώς μόνιμης εκκρεμότητας. Δηλαδή το μέλλον μας να είναι οι επόμενοι 2 - 3 - 5 μήνες, ανάλογα με το πότε είναι η επόμενη αξιολόγηση».

«Από το μεγάλο κατάλογο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έπρεπε να είχε κάνει δέκα πράγματα και έχει κάνει ένα» είπε και πρόσθεσε ότι η μεγάλη ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και η φυγή του κόσμου στο εξωτερικό, είναι οι πραγματικοί δείκτες μιας οικονομίας που είναι σε κακά χάλια. Λένε ότι πάμε καλά, αλλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου», σημείωσε.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή και να βάλει ευρωπαϊκούς κανόνες στην τηλεόραση, επέλεξε ένα μοντέλο-μείγμα Λατινικής Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης. Και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να εκβιάσει του νέους καναλάρχες, απειλώντας τους ότι θα δώσει θεματικές άδειες.

«Εσείς οι τέσσερις που πήρατε άδειες, συμπεριφερθείτε καλά, σεβαστείτε την παντοκρατορία μας, αλλιώτικα η επιχειρηματική σας τοποθέτηση στα media θα είναι επισφαλής, γιατί θα δώσω κι άλλες άδειες, είναι αυτό που λέει ο μέγας καναλάρχης κ. Παππάς σε αυτούς που κέρδισαν τον διαγωνισμό», είπε ο κ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας ανησυχία για το ότι τα τέσσερα κανάλια είναι εύκολο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια περίοδο καθοδηγούμενης ενημέρωσης, με μικρότερο ανταγωνισμό, χειρότερη ενημέρωση και χειρότερο πρόγραμμα. «Η κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη διαπλοκή, θέλει να δημιουργήσει μια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΣΤΙΚΗ διαπλοκή», ανέφερε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την απλήρωτη εργασία στα ΜΜΕ, που είναι μεγάλη πληγή και συμπλήρωσε ότι πρέπει να τύχει της προσοχής όλων η καταγγελία των εργαζόμενων του MEGA για «μέτοχους - αμέτοχους που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του σταθμού».

«Είναι αψεγάδιαστα ουδέτερες», όπως υποστήριξε, οι σχέσεις του Ποταμιού με τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ, που αναπαρήγαγαν χωρίς κανένα αντίλογο όλους τους λαϊκισμούς του.

Ειδικότερα για την έντονη κριτική που έχει δεχθεί για σχέσεις με τον επιχειρηματία κ. Μπόμπολα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχουν παρουσιάσει εθελοντές του Κινήματος στο διαδίκτυο, η προβολή Θεοδωράκη - Τσίπρα, στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα είναι ένα προς 100. «Με την βοήθεια επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπόμπολας, ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία, αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία έχοντας στο πλευρό του μόνο επιχειρηματίες, πρέπει να έχεις και τον λαό. Και από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ο λαός εγκαταλείπει τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.