Την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στο καθεστώς λειτουργίας των εταιριών ηλεκτρονικού στοιχήματος, εξέφρασε από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση- τη μοναδική που συζητήθηκε τη Δευτέρα (!)- ο υπουργός τόνισε πως λόγω του θεσμικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί ο έλεγχος σε αυτές τις εταιρίες περιορίζεται σημαντικά στα στοιχεία που οι ίδιες δηλώνουν ως έσοδα ή τζίρο.

Όπως είπε έχουν εμφανιστεί 24 εταιρίες και έχει ξεκινήσει ο έλεγχος από υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ και την ειδική γραμματεία του ΣΔΟΕ μετά από σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες. «Η ενημέρωση που έχω είναι ότι άμεσα, το πολύ σε ένα μήνα, θα δημοσιοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις για να πάμε σε οριστικό καθεστώς και να σταματήσει η διαδικασία αυτή. Να βάλουμε τέλος στις ανομίες, να εξασφαλίσουμε νομιμότητα και να φέρουμε έσοδα στο δημόσιο», είπε ο κ. Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας για ακόμα μια φορά νέα νομοθετική πρωτοβουλία ρύθμισης του θεσμικού πλαισίου.

Πάντως, μετά και την παραδοχή του υπουργού πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει όλα όσα θα έπρεπε στον τομέα αυτό, ο ερωτών βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, πρότεινε ο έλεγχος στις εταιρίες αυτές να γίνει αναδρομικά, προκειμένου όπως είδε να φανεί αν έχει γίνει ή όχι ξέπλυμα χρημάτων.