Άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, περί επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα, με τον αστερίσκο αν έχουν αποδοθεί σωστά, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένα ζητήσει και πετύχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργάζεται και να επικαιροποιεί τη Συνθήκη του Δουβλίνου, ώστε αυτή να εναρμονίζεται με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψιν και το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα ως απόρροια της παραπάνω κρίσης».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Ντε Μεζιέρ, αν έχουν αποδοθεί σωστά, είναι άστοχες. Δυστυχώς, δεν λαμβάνουν υπόψιν τις τεράστιες θυσίες και το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός στο όνομα όλης της Ευρώπης.

Συγχρόνως όμως επιρρίπτει ευθύνες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και στην παρούσα κυβέρνηση σχολιάζοντας ότι «οι ιδεοληψίες, οι καθυστερήσεις και οι αδυναμίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για κανέναν».