Η πρώτη απόπειρα αμφισβήτησης όρων του διαγωνισμού σημειώθηκε ήδη -πριν καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από τη διεξαγωγή του- με τους νέους καναλάρχες να ζητούν μικρή μετάθεση της πρώτης από τις τρεις δόσεις καταβολής του τιμήματος. Με την κυβέρνηση, δια του Νίκου Παππά, να απαντά αρνητικά. 

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος ζήτησε -έκανε μάλιστα σχετική δήλωση για το θέμα- να μην καταβληθεί η δόση της 16ης Σεπτεμβρίου, με το σκεπτικό ότι την ίδια ημέρα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα. Με άλλα λόγια, οι κάτοχοι των τηλεοπτικών αδειών διεκδικούν να δημοσιοποιηθεί πρώτα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια να πληρώσουν για τις άδειες, τις οποίες μόλις κέρδισαν. 

Το θέμα τέθηκε και στη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, με τον τελευταίο να είναι απολύτως αρνητικός, σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση. Ενώ την ίδια ώρα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θύμιζαν με νόημα, ότι  ο νόμος προβλέπει ανάκληση της άδειας εφόσον κάποια από τις προϋποθέσεις πάψει να ισχύει, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της 10ετούς διάρκειας της.