current views are: 8

6 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:26

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει ΔΕΘ

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο, συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να προετοιμαστεί για το διήμερο της ΔΕΘ. 

Δημοσίευση 07:26’

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο, συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να προετοιμαστεί για το διήμερο της ΔΕΘ. 

Ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα, καθώς και η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ αποτελούν το αντικείμενο διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη, με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εκείνες δηλαδή τις πολιτικές που όχι μόνο θα μεγαλώνουν την οικονομική πίτα αλλά θα την μοιράζουν με δίκαιο τρόπο στους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξάλλου ανακοινώσει ότι και το τίμημα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, θα κατευθυνθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ για τους πιο αδύναμους. Η εξειδίκευση αυτής της εξαγγελίας αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ και η προετοιμασία της γίνεται αυτά τα 24ωρα στην Αθήνα.

Στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει εξάλλου όλα όσα έγιναν και για τα οποία είχε δεσμευτεί και το 2014 και το 2015 ιδίως εκείνα που προχώρησαν -παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες- για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η Αθήνα υποδέχεται εξάλλου την Παρασκευή τους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών για όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα.


σχετικα αρθρα