Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πορεία της οικονομίας, στον απόηχο χθεσινού δημοσιεύματος της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο δεν αναμένεται εκταμίευση της δόσης νωρίτερα από τις 10 Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες» και πως «άλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε».

Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων. Μεγάλο τμήμα των πολιτών ήδη αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας, προειδοποιεί ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει «το ίδιο το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δις. σε ιδιώτες. Ένα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δις προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη. Για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία».

 "Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα! Τον καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης" τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι.