«Είναι αναμφισβήτητο ότι η πίεση στον κόσμο είναι καθημερινή και δεν είναι μόνον έναντι της κυβέρνησης, αλλά του όλου καθεστώτος εσωτερικής κατοχής, στην οποία έχουμε υποβληθεί από το 2010, με την είσοδο στα μνημόνια» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρις.

«Πρέπει σιγά - σιγά να αρχίσει σε όλα τα επίπεδα μία αντίσταση» σημείωσε ο βουλευτής , μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», συγκρίνοντας τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες με «τις συνθήκες ατιμωτικής κατοχής», τις οποίες, όπως είπε, «καταλαβαίνουμε όσοι μικρά παιδάκια γνωρίσαμε την πρώτη κατοχή τη γερμανική, αν εξαιρέσει κανείς το στοιχείο της αιματηρής βίας».

Ο κ. Ζουράρις εκτίμησε ότι για να μην υπάρξει «έκρηξη» είναι αναγκαίο οι δανειστές «να αρχίσουν επιτέλους να εφαρμόζουν την περσινή συμφωνία του Ιουλίου του 2015, στο τμήμα που τους αναλογεί», ώστε να αρχίσουν οι χρηματοροές, το ελληνικό Δημόσιο να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες και να υπάρξει μία κίνηση στην αγορά.

Επεσήμανε δε την ανάγκη να δρομολογηθεί «η προσπάθεια να ρυθμιστεί του θέμα του χρέους, με την έννοια ίσως της σταδιακής απομειώσεως, μέσα από την επιμήκυνση του χρόνου, ώστε να μειωθεί από τα 8 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να δίνουμε κάθε χρόνο και να πάει στα 1,5 – 2 δισ. ευρώ, που είναι περίπου το 1% του ΑΕΠ».