Αφορμή να ξεσπάσει νέα πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στάθηκε το δημοσίευμα της Handelsblatt, που κάνει λόγο για ενδεχόμενη καθυστέρηση στην καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Όλγα Γεροβασίλη και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, ανταλλάσσοντας βαρείς χαρακτηρισμούς, γεγονός που προμηνύει σφοδρές «μάχες» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, νερό στον μύλο της κόντρας κυβέρνησης - αντιπολίτευσης έριξε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν διαπιστώσει οι εταίροι στις αποκρατικοποιήσεις και στην υλοποίηση των σχετικών προαπαιτούμενων.

Μάλιστα, όπως σημείωνε η Handelsblatt, αυτό σημαίνει ότι η εκταμίευση των χρημάτων μετατίθεται το νωρίτερο για τον επόμενο μήνα, με δεδομένο ότι η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου. 

Μητσοτάκης: Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης, θα οδηγήσει σε νέα μέτρα

Σκληρή και προσωπική επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρωθυπουργό, δείχνοντας παράλληλα τις διαθέσεις του εν όψει της ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κοροιδεύει απροκάλυπτα τους Έλληνες πολίτες και χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ανίκανη και ιδεοληπτική.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες.Άλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε. Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων. Μεγάλο τμήμα των πολιτών ήδη αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας.Το ίδιο το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δις σε ιδιώτες. Ένα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δισ. προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη. Για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα! Τον καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι.

Στη συνέχεια, μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο παρουσιάζουν  τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό της ΝΔ στο Twitter, περιλαμβάνει αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2015, υπενθυμίζοντας παράλληλα όλα όσα υποσχέθηκε αλλά δεν πραγματοποίησε.

Γεροβασίλη: Η κινδυνολογία είναι το καταφύγιο απελπισίας του Μητσοτάκη

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία έριξε τα «πυρά» της στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κατηγόρησε για «ασύστολη κινδυνολογία».

Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως «μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο και την χρεοκοπία της πολιτικής του, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλο καταφύγιο πέρα από την ασύστολη κινδυνολογία. Αναζητά διαρκώς ευκαιρία να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη, ανακαλύπτοντας «μπαμπούλες» που υπάρχουν μόνο στους μύχιους πόθους του. Το ίδιο έκανε στην πρώτη διαπραγμάτευση, το ίδιο κάνει και τώρα».

«Δυστυχώς γι αυτόν, η διαπραγμάτευση προχωρά κανονικά και οι πολίτες αρνούνται να τον πάρουν στα σοβαρά. Γι αυτό, τον καλούμε να αναζητήσει άλλον τρόπο, προκειμένου να βγάλει το κόμμα του από το βαθύ πολιτικό τέλμα στο οποίο είναι εγκλωβισμένο», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει:
Όσο για τις «προειδοποιήσεις του», ας τις στρέψει καλύτερα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη, που περιφέρεται από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο, υβρίζοντας με γλώσσα πεζοδρομίου και απειλώντας με αντίποινα δημοσιογράφους, των οποίων η άποψη δεν του είναι αρεστή. Δυστυχώς, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία.