Μοσκοβισί: Για πληρωμή συντάξεων μέρος της δόσης των 10,3 δισ.

Μοσκοβισί: Για πληρωμή συντάξεων μέρος της δόσης των 10,3 δισ.

Για την κάλυψη των καθυστερούμενων πληρωμών των συντάξεων και τη χρηματοδότηση καταβολής των νέων θα κατευθυνθεί μέρος της δόσης των 10,3 δισ. που εγκρίθηκαν πρόσφατα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως αναφέρει ο Μοσκοβισί σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή, «η Επιτροπή είναι ενήμερη για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων», «τα προβλήματα αυτά εξετάστηκαν επισταμένως» και «αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές».

Επισημαίνει ότι η επιτάχυνση της πληρωμής των συντάξεων εξαρτάται από την εξασφάλιση τέτοιας οικονομικής κατάστασης στα ταμεία που να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και από τη συγχώνευση των ταμείων σε ένα ενιαίο.

Ο κ. Χουντής ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του «τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποδίδονται οι συντάξεις εντός των νομοθετημένων ορίων», δεδομένου ότι με τον νόμο 3996/2011, ο οποίος υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, «θεσπίζεται η υποχρέωση για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης, να εκδίδουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης εντός προθεσμίας τριών μηνών».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο