current views are: 1

6 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:55

Μαξίμου: Μέχρι αρχές Οκτώβρη η εκταμίευση της υποδόσης – Το βάρος στη δεύτερη αξιολόγηση

Υποβαθμίζουν στην κυβέρνηση τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου για την υποδόση των 2,8 δις. ευρώ και ρίχνουν το βάρος στη δεύτερη αξιολόγηση.

Δημοσίευση 15:55’

Υποβαθμίζουν στην κυβέρνηση τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου για την υποδόση των 2,8 δις. ευρώ και ρίχνουν το βάρος στη δεύτερη αξιολόγηση.

Υποβαθμίζουν στην κυβέρνηση τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και ρίχνουν το βάρος στη δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μίνι – υπουργικό» που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, το βάρος μεταφέρεται στην δεύτερη αξιολόγηση η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την πορεία της υλοποίησης των προαπαιτουμένων για την εκταμίευσης της υποδόσης που τοποθετείται χρονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου.

Συζητήθηκε εξάλλου και η επικείμενη σύνοδος των χωρών του Νότου, όπου η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλο βάρος για την ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο να εισέλθει η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα για ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα. Η κυβέρνηση επιδιώκει η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη να αποτελέσει το πρώτο βήμα δραστικότερης παρέμβασης στην ευρωπαϊκή πολιτική, για την ανατροπή των ανισοτήτων μεταξύ περιφέρειας και κέντρου, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής αλλά και να υπάρξει συνεργασία στην προσφυγική κρίση.

Ταυτόχρονα τέθηκε επί τάπητος και η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι συσκέψεις αυτές και ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες αλλά το κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθεται να προβεί σε ανακοινώσεις πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα θέματα της Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να θέτει ψηλά τον πήχη για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Τέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους υπουργούς για τις επαφές που είχε με τους προσωρινούς υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες. 


σχετικα αρθρα