Να στρέψει εκ νέου η Πολιτεία την προσοχή της προς τον ξεχασμένο αθλητισμό, δίνοντας κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν αλλά και να επενδύσει σε υποδομές, ζήτησαν με μια φωνή οι Ολυμπιονίκες.

Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, παρουσία της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου αλλά και των αρχηγών, επιτυχόντες του Ρίο μίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταθέτοντας και προτάσεις για το πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν.

Η Άννα Κορακάκη, χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, έκανε λόγο για έλλειψη υποδομών υπενθυμίζοντας πως το πρόβλημα στο άθλημά της έγινε γνωστό μετά την κατάκτηση του μεταλλίου. Η αθλήτρια εστίασε την τοποθέτησή της στην ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στον αθλητισμό μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

«Οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές είναι επένδυση για το μέλλον μας που θα αποδώσει, όχι μόνο με μετάλλια αλλά και με τα παιδιά που θα στραφούν στον αθλητισμό! Θα αποδώσει στη κοινωνία, την υγεία και τη χώρα!», δήλωσε αναγνωρίζοντας ωστόσο τη προβληματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Στο ζήτημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επέμειναν αρκετοί αθλητές μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Μάντης και Καγιάλης της ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας πως «πιστεύουμε πολύ σε αυτή και θέλουμε να δοθούν κίνητρα για να ενισχυθεί».

Επίσης, αντικείμενο διεκδίκησης των αθλητών έγινε και το δικαίωμα στη μοριοδότηση για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, προκειμένου να τους δίνεται η δυνατότητα απρόσκοπτης ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στην ιδέα των κινήτρων επέμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών και προπονητών που έλαβαν το λόγο, χαρακτηρίζοντάς τα σημαντικά για τη συνέχιση των επιτυχιών τόσο ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Πάντως μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων ακολούθησε βράβευση των αθλητών με μια συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων δεκαπενταετίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολούθησε εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής.