Δεν είναι απαραίτητες και χρήσιμες οι συναντήσεις μπροστά στις κάμερες. Πιο ουσιώδεις και ουσιαστικές είναι οι συναντήσεις για την ουσία των προβλημάτων του αθλητισμού και τις πιθανές λύσεις τους, τόνισε η χρυσή ολυμπιονίκης στη σκοποβολή Άννα Κορακάκη, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τους αθλητές υποδέχθηκε στην είσοδο ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ενώ τους συνόδευε ο αρχηγός της αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο ΓΓ της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης και ο υπαρχηγός της αποστολής Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη έναν – έναν τους αθλητές για τις επιτυχίες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου, αλλά κυρίως για το ήθος που έδειξες μετά, με τις δηλώσεις σου» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Σπύρο Γιαννιώτη, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα και προπονητή της Άννας Κορακάκη, Τάσο, ο πρωθυπουργός του ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από το μέρος που έκανε προπόνηση η Άννα…

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, στάθηκε σε μια ατάκα του πρωθυπουργού, ότι δεν πρέπει να τους θυμηθούν ξανά, μετά από τέσσερα χρόνια…

«Είχαμε πει ότι θέλαμε περισσότερα και καλύτερου χρώματος μετάλλια. Δεν πιστεύαμε όμως και ότι θα παίρναμε τρία χρυσά και συνολικά έξι μετάλλια» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Αυτές οι συναντήσεις που γίνονται είναι πολύ σημαντικές και συζητήσαμε διάφορα σημαντικά θέματα. Όπως μας είπε και ο πρωθυπουργός, δεν πρέπει να μας θυμηθούν ξανά μετά από τέσσερα χρόνια…».

Νωρίτερα οι έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν στο Ρίο παραβρέθηκαν σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν τους στη Βουλή όπου και ζήτησαν από την Πολιτεία με μια φωνή να στρέψει εκ νέου την προσοχή της προς τον ξεχασμένο αθλητισμό, δίνοντας κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν αλλά και να επενδύσει σε υποδομές.

Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, παρουσία της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου αλλά και των αρχηγών, επιτυχόντες του Ρίο μίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταθέτοντας και προτάσεις για το πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν.

Η Άννα Κορακάκη, χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, έκανε λόγο για έλλειψη υποδομών υπενθυμίζοντας πως το πρόβλημα στο άθλημά της έγινε γνωστό μετά την κατάκτηση του μεταλλίου. Η αθλήτρια εστίασε την τοποθέτησή της στην ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στον αθλητισμό μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

«Οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές είναι επένδυση για το μέλλον μας που θα αποδώσει, όχι μόνο με μετάλλια αλλά και με τα παιδιά που θα στραφούν στον αθλητισμό! Θα αποδώσει στη κοινωνία, την υγεία και τη χώρα!», δήλωσε αναγνωρίζοντας ωστόσο τη προβληματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Στο ζήτημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επέμειναν αρκετοί αθλητές μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Μάντης και Καγιάλης της ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας πως «πιστεύουμε πολύ σε αυτή και θέλουμε να δοθούν κίνητρα για να ενισχυθεί».

Επίσης, αντικείμενο διεκδίκησης των αθλητών έγινε και το δικαίωμα στη μοριοδότηση για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, προκειμένου να τους δίνεται η δυνατότητα απρόσκοπτης ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στην ιδέα των κινήτρων επέμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών και προπονητών που έλαβαν το λόγο, χαρακτηρίζοντάς τα σημαντικά για τη συνέχιση των επιτυχιών τόσο ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο.