«Η λογική των παλινωδιών δεν μπορεί να βγάλει πέρα την χώρα και τον χώρο», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας την επιστολή της ηγεσίας του Ποταμιού για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «πρέπει να αφεθούν στην άκρη συλλογικές και προσωπικές ανασφάλειες, περιχαρακώσεις και εγωισμοί για να προχωρήσουμε με στόχο μια ισχυρή προοδευτική παράταξη».

«Τόνισα και την προηγούμενη εβδομάδα, ότι χρειάζεται ενότητα, να προχωρήσουμε όλοι μαζί για τον ενιαίο φορέα της προοδευτικής παράταξης. Αυτό που χρειάζεται ο χώρος είναι ενότητα και ανανέωση, για αυτό πρώτα να πετύχουμε την ενωτική δράση. Χωρίς ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια και προσχηματικές δικαιολογίες», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε:

Να πάμε όλοι μαζί, με κοινό στόχο. Για παράδειγμα, στόχος είναι ο αυτόνομος πόλος της κεντροαριστεράς, τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, να μην αποτελεί δηλαδή συμπλήρωμα κανενός. Ένας αυτόνομος πόλος, ένας ισχυρός εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι υπάρχουν σε ορισμένους και άλλες αντιλήψεις. 

Για την επιστολή της ηγεσίας του Ποταμιού, ανέφερε:

Διέκρινα πολιτικές υπεκφυγές, παλινωδίες σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα και βλέπω και σε αυτό το θέμα ότι δεν δέχεται, για παράδειγμα, την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, που και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης την είχε ζητήσει δημόσια πολλές φορές, λέγοντας τώρα ότι θέλει κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ. Αυτή η λογική των παλινωδιών δεν μπορεί να βγάλει πέρα την χώρα και τον χώρο. 

Για την πορεία από εδώ και στο εξής, ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το πολιτικό κενό θα καλυφθεί. Ισχυρός εκπρόσωπος της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών θα υπάρξει στη χώρα μας. Έχουμε έναν εκπρόσωπο του λαϊκού κόμματος, τη ΝΔ, αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή έναν ισχυρό εκπρόσωπο της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών, ο οποίος δεν θα έχει αυταπάτες, δεν θα λειτουργεί με λαϊκισμό, θα λειτουργεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σταθερά μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο και θα είναι ο χώρος που θα δώσει τις λύσεις προς προοδευτική κατεύθυνση. Αυτόν δημιουργούμε, αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό πράττουμε από πέρσι τον Σεπτέμβριο όταν δημιουργήσαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, και ξέρετε, για να το πράξουμε τότε προχωρήσαμε αποφασισμένα, κάναμε βεβαίως όλοι υποχωρήσεις, αλλά προχωρήσαμε αποφασιστικά γιατί είπαμε ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε ενωτικά. Βλέπω δυστυχώς ότι σήμερα οι εγωισμοί και διάφορα άλλα θέματα, που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κυριαρχήσουν σε αυτή τη διαδικασία, είναι πιθανόν τελικά να κυριαρχήσουν.
Έστω και τώρα όμως, μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη η χώρα. Ακόμα και σήμερα το κάλεσμά μου είναι για ενότητα, σε αυτόν τον ευρύτερο χώρο.