Μάρδας στο «Ακραίως»: H μείωση των εξαγωγών οφείλεται στα καύσιμα

Μάρδας στο «Ακραίως»: H μείωση των εξαγωγών οφείλεται στα καύσιμα

Στα καύσιμα αποδίδει ο υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας την μείωση των εξαγωγών της χώρας μας, φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ με τους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό:

 Στα καύσιμα αποδίδω την μείωση των εξαγωγών. Αν δούμε αναλυτικά το πως εξελίσσονται οι εξαγωγές, θα διαπιστώσετε ότι η μείωση το πρώτο εξάμηνο είναι της τάξης του 1,4%.

Εφόσον αυξάνεται η ποσότητα μειώνεται η τιμή. Εξάγουμε καύσιμα. Εξάγουμε επεξεργασμένα καύσιμα βενζίνες ντίζελ. Η Ελλάδα εξάγει πάρα πολλά καύσιμα, στην Τουρκία και παντού. 

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι στο σύνολο Ιανουαρίου - Ιουνίου τα καύσιμα είναι 3 δισ στα 12 δισ, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει αύξηση σε άλλους τομείς όπως στα τρόφιμα. 

Σε σχέση με το εμπάργκο της Ρωσίας στην χώρα μας στα τρόφιμα, τόνισε ότι η ''Ρωσία θέλει να διαφοροποιήσει την Ελλάδα στο πλαίσιο της εφαρμογής του εμπάργκο, όμως είμαστε όμως κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης''.

Συμπλήρωσε, δε, ότι  παρά το γεγονός του εμπάργκο είχαμε αύξηση του 9% σε τρόφιμα και ζώα, αλλά και14% στον καπνό σε σχέση με τον περυσινό εξάμηνο.

Ο κ. Μάρδας κατέληξε ότι ''σε ό,τι έχει να κάνει με τις εξαγωγές, δεν μπορούμε να δίνουμε ένα σκέτο νούμερο, χωρίς να βλέπουμε τι υπάρχει από πίσω. Οι εξαγωγές εξαρτώνται από δύο πράγματα: Από την ανταγωνιστική θέση και από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι άλλες χώρες απέναντι στις εξαγωγικές χώρες''. 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο