«Η Κεντροαριστερά, για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο, πίστη στο εγχείρημα και μπέσα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον «Real FM», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ερώτημα αν έχει βάλει κάποια ημερομηνία που θα καταλήξει αυτός ο διάλογος, είπε:

Όπως λέει και ο ελληνικός λαός, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει. Εχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας, έχουμε δεχτεί πολλά πράγματα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις σε όλα, δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές και ένα σωρό κουβέντες που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα, διότι το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πολύ σημαντικό και αφορά τη χώρα.

«Δεν πρόκειται», συνέχισε η ίδια, «για προσωπικές φιλοδοξίες, πρόκειται για εθνική ανάγκη. Αλλά, εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση, ο καθένας ξεκαθαρίζει τη θέση του και απέναντι και στα στελέχη του». 

Σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε αν μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης ήταν να αποκτήσει δικό της κανάλι και γρήγορα.

«Τι είδους εξυγίανση είναι αυτή, όταν δεν υπήρχε κανένα ποιοτικό κριτήριο; Το μόνο κριτήριο που τέθηκε είναι ότι όποιος έχει γερό πορτοφόλι και μάλιστα, ανεξαρτήτως προέλευσης μπορεί να πάρει και ένα κανάλι», ανέφερε, για να προσθέσει:

«Και το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί  υπήρξε τέτοια βιασύνη και δεν περίμεναν την απόφαση του ΣτΕ; Μήπως τελικά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αποκτήσουν δικό τους κανάλι και γρήγορα; Και ταυτόχρονα να κάνουν κι ένα σόου στη ΔΕΘ ότι εισέπραξαν κάποια χρήματα που θα δώσουν δήθεν στους φτωχούς που αυτοί δημιούργησαν».