"Όλα τα δάνειά μας είναι ενήμερα" ξεκαθάρισε ο εκδότης του ομίλου "Παραπολιτικά" Γιάννης Κουρτάκης μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρτάκης τα δάνεια του ομίλου είναι ενήμερα, εξυπηρετούνται κανονικά και μάλιστα το δάνεια από την Εθνική Τράπεζα θα αποκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 αντί για τον Ιανουάριο του 2019, όπως αρχικά προβλεπόταν.

Όπως τόνισε ο Γ. Κουρτάκης ο Όμιλος των Παραπολιτικών είναι μια νοικοκυρεμένη εταιρεία η οποία σε πολύ δύσκολες συνθήκες δείχνει κερδοφορία. 

"Είμαστε μια νοικοκυρεμένη εταιρεία που ξεκίνησε σε πολύ δύσκολη συγκυρία. Είχε ξεκινήσει η καταιγίδα στην οικονομία και η καταιγίδα στα μίντια. Επένδυσα το σύνολο της περιουσίας μου. Η δική μου πρόβλεψη  ήταν η εφημερίδα να πουλάει 10-12.000 φύλλα. Το 1ο φύλλο πούλησε 33.000 του δεύτερο 38.000, το τρίτο 48.000. Ο μ.ο κυκλοφορίας  τον πρώτο χρόνο ήταν 35.000 φύλλα και τον δεύτερο 41.000 φύλλα. Για να καταλάβετε τι σας λέω η αρχική υπόσχεση του πρακτορείου Τύπου ήταν ότι θα πάρω προκαταβολή 300.000 ευρώ έναντι της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία της εφημερίδας όμως ανάγκασε το πρακτορείο και να ανεβάσει την προκαταβολή στις  600.000 ευρώ" είπε ο κ. Κουρτάκης και πρόσθεσε ότι ο όμιλος σημείωσε πέρσι κερδοφορία και τα φετινά στοιχεία δείχνουν ότι η κερδοφορία θα διπλασιαστεί. 

Από κει και πέρα η επιτροπή συζήτησε και τις κλήσεις των υπολοίπων καναλαρχών ή εκδοτών, με τους κ. κ. Βαρδινογιάννη, Κυριακού, Κουρή, Αναστασιάδη να τοποθετούνται πιθανότατα για την ερχόμενη εβδομάδα.