Αναγκαία χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι δεν είναι αργά παρά τις τελευταίες εξελίξεις ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αλλά αφήνοντας αιχμές περί ευκαιριακών υπολογισμών.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, παρενέβη με δήλωσή του λίγες ώρες μετά την αντιπαράθεση σημειώνοντας ότι «η ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι αναγκαία για να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές για τον ελληνικό λαό και τη χώρα».

Όπως επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός «η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα υπάρξει και πάλι μόνον αν εμπνευσθεί και προτείνει ένα ριζοσπαστικό, σαφές, συνεκτικό και καινοτόμο πολιτικό σχέδιο αλλαγών που θα μας βγάλουν από τη σημερινή κρίση, αλλαγών που θα αναμορφώσουν το ελληνικό κράτος, την ελληνική οικονομία και το πολιτικό σύστημα».

Ο Γ. Παπανδρέου προσθέτει ότι είχε επισημάνει εγκαίρως τις αδυναμίες του εγχειρήματος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι όμως τονίζει ότι«δεν είναι ούτε πρέπει να είναι αργά να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».

«Το εγχείρημα αυτό είναι πολυσύνθετο, επίπονο. Η επιτυχία του προϋποθέτει σοβαρότητα, ειλικρινείς προθέσεις, διαυγείς στόχους και διαφανείς διαδικασίες», σχολιάζει και σημειώνει ότι η δημιουργία μίας νέας, μεγάλης και σύγχρονης προοδευτικής παράταξης πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει ευκαιριακούς υπολογισμούς και υποταγή του συλλογικού συμφέροντος σε ατομικές επιδιώξεις ή τακτικές.

 Ο κ. Παπανδρέου καταλήγει με τη δέσμευση ότι το ΚΙΔΗΣΟ προσέρχεται στον διεξαγόμενο διάλογο με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, καταθέτοντας τις επόμενες ημέρες τις αρχές, τις ιδέες και το πολιτικό πλαίσιο για μία συμφωνία πνοής.