current views are: 7

8 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση03:56

Πόλεμος Ν.Δ – κυβέρνησης για διαπλοκή και… Αυγή

Τα κενά στις απαντήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Αυγής κ. Δ. Στούμπου ως προς την εξωχώρια κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 03:56’

Τα κενά στις απαντήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Αυγής κ. Δ. Στούμπου ως προς την εξωχώρια κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα κενά στις απαντήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Αυγής κ. Δ. Στούμπου ως προς την εξωχώρια κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ύψος των διαφημιστικών εσόδων της εφημερίδας προκάλεσαν νέα σύρραξη μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, στο πεδίο της «διαπλοκής».

Η Ν.Δ., δια του Γιώργου Κουμουτσάκου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, με τελικό στόχο το «ηθικό πλεονέκτημα» του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, όλη η στρατηγική της Ν.Δ. εφεξής θα κατατείνει στην προσπάθεια να πέσει και το τελευταίο «οχυρό» της κυβέρνησης, που δεν είναι παρά η – ήδη τραυματισμένη αλλά όχι θρυμματισμένη – εικόνα του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι στην Αυγή «συναντιούνται διαπλοκή, ύποπτη πρακτική, αδιαφάνεια και συναλλαγή», αναφέροντας συγκεκριμένα ότι η εφημερίδα «έχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι, πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της, πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση, πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ». Κατακλείδα του γαλάζιου port parole ήταν ότι το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, ωστόσο η ανακοίνωσή του φούντωσε ξανά την, περί διαπλοκής, αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σε επιθετικό ύφος, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ίδια η Αυγή έδωσαν στίγμα προθέσεων της κυβερνητικής πλευράς, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα 24ώρα στο δρόμο των Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη προς τη ΔΕΘ. Στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας του περιλαμβάνονται αιχμηρά σχόλια που ξεκινούν από τον Αντώνη Σαμαρά και τον όμιλο Ψυχάρη μέχρι τον Στ. Παπασταύρου, το δάνειο της οικογένειας Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων, για το οποίο πάντως έχει απαντήσει ο ίδιος ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., και τα χρέη της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας.

Το συμπέρασμα πολλών είναι ότι τα δύο κόμματα εξωθούνται σε μία άνευ ορίων αντιπαράθεση, με εκατέρωθεν αιχμές και καταγγελίες, σε κλίμα που θυμίζει το δηλητηριώδες κλίμα παλαιότερων εποχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η στρατηγική της Ν.Δ. στο ζήτημα θα είναι διττή. Αφενός ουδεμία ευκαιρία επίθεσης δεν θα περνάει ανεκμετάλλευτη, αφετέρου όμως πρόθεση είναι ο κ. Μητσοτάκης να μείνει εκτός της παλαίστρας με τις λάσπες. Με απλά λόγια, ενώ η Ν.Δ. δια των στελεχών της θα ανεβάζει τους τόνους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα παρεμβαίνει σε πιο θεσμικό πεδίο (προχθές με τη δήλωση του για την οικονομία, προσεχώς στη Βουλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια κ.ο.κ.) ενώ θα επικεντρώνει τη δική του προσπάθεια στην εμπέδωση σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες και στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος και ενός θετικού αφηγήματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανακούφιση των πολιτών από την φορολογική επίθεση που δέχονται.  


σχετικα αρθρα