Σύγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, με το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία κάνει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της στις 4/9: «Για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα. Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε ικανή προσπάθεια για να αποκτήσει σημαντική επιρροή τόσο στα ιδιωτικά κανάλια όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση».

Σύμφωνα με τη FAZ, η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Αναφέρει, τέλος, ότι «μέχρι πριν λίγες εβδομάδες υπήρχε ο φόβος στους Έλληνες συντηρητικούς για μια αυταρχική κατάληψη της εξουσίας με την άνωθεν διατεταγμένη μείωση των τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από εφτά σε τέσσερα, αλλά και για πιθανά εμπόδια σε "φίλους" της συντηρητικής αντιπολίτευσης. Αυτό ταιριάζει στη γενικότερη εικόνα, καθώς ο Τσίπρας και ο ακραία αριστερός, εν μέρει κομμουνιστικός ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις κλειδιά, αρχής γενομένης από τη δικαιοσύνη»