«Η κυβέρνηση παλεύει να φέρει στη χώρα τη σταθερότητα, για να έρθουν και οι επενδύσεις», τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει για την οικονομική πολιτική, θα κάνει απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και θα αναφερθεί στους στόχους του επόμενου διαστήματος, που είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η μείωση των πλεονασμάτων και η ελάφρυνση του χρέους.

«Το χρέος συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία του Ιουλίου», τόνισε  ο κ. Αμανατίδης και διευκρίνισε ότι συζήτηση για το χρέος «ανοίγει με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».

«Δεν μπορούν να λυθούν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα», είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεπεραστεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι «ότι πλεονάσματα υπάρξουν, θα δοθούν για την επούλωση των πληγών των πιο ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων» και συμπλήρωσε:

Η κοινωνία ξέρει ότι το παλεύουμε στα ίσα και με ανιδιοτέλεια να φέρουμε στη χώρα τη σταθερότητα, για να έρθουν και οι επενδύσεις.