Αμανατίδης: Παλεύουμε να φέρουμε τη σταθερότητα, για να έρθουν επενδύσεις

Αμανατίδης: Παλεύουμε να φέρουμε τη σταθερότητα, για να έρθουν επενδύσεις

«Η κυβέρνηση παλεύει να φέρει στη χώρα τη σταθερότητα, για να έρθουν και οι επενδύσεις», τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει για την οικονομική πολιτική, θα κάνει απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και θα αναφερθεί στους στόχους του επόμενου διαστήματος, που είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η μείωση των πλεονασμάτων και η ελάφρυνση του χρέους.

«Το χρέος συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία του Ιουλίου», τόνισε  ο κ. Αμανατίδης και διευκρίνισε ότι συζήτηση για το χρέος «ανοίγει με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».

«Δεν μπορούν να λυθούν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα», είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεπεραστεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι «ότι πλεονάσματα υπάρξουν, θα δοθούν για την επούλωση των πληγών των πιο ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων» και συμπλήρωσε:

Η κοινωνία ξέρει ότι το παλεύουμε στα ίσα και με ανιδιοτέλεια να φέρουμε στη χώρα τη σταθερότητα, για να έρθουν και οι επενδύσεις.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο