current views are: 7

8 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:19

Αλεξιάδης: Δεν μπορεί να απαλλαγεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τον ΕΝΦΙΑ

Σε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον υψηλό ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο του Παιδιού απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Δημοσίευση 09:19’

Σε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον υψηλό ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο του Παιδιού απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον υψηλό ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο του Παιδιού απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο κ. Καμμένος με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού” τόνισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του ”Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων», ξεκαθάρισε στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η απαλλαγή προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, επιχειρείται τώρα να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, ώστε να βρουν έναν τρόπο επίλυσης του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί.

Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε.

«Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ότι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν τα εν λόγω ιδρύματα μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι έχουν έσοδα από αυτά κι όχι για όσα χρησιμοποιούν για το σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών τους.


σχετικα αρθρα