Στα ζητήματα που αφορούν στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος, τονίζοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους νέους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Η τηλεοπτική αγορά είχε το 2009, στους πανελλαδικούς σταθμούς, 4.000 εργαζόμενους και τώρα έχει 2.000. Και εμείς για πρώτη φορά βάζουμε ένα φρένο σε αυτή τη μείωση της απασχόλησης. Πώς το βάζουμε; Είχαμε την ραγδαία πτωτική καμπύλη απασχόλησης, αμοιβών, δικαιωμάτων για τους εργαζομένους και τη ραγδαία αυξητική καμπύλη των χρεών τους. Ήταν μια αγορά, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα πήγαινε στο κρασάρισμα», τόνισε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη γιατί 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί» και σημείωσε ότι ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια.

Σε ό,τι αφορά στις θεματικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας τοποθέτησε τη συζήτηση στο «πολύ απώτερο μέλλον», λέγοντας: «Αυτό είναι μια συζήτηση που αφορά το πολύ απώτερο μέλλον και θα ξεκινήσει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι «εμφανίζεται ως θλιβερή ηχώ, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα σταθμών».

«Έρχονται οι Φαρισαίοι και υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία. Δεν είδα κανέναν να βγαίνει να διαμαρτύρεται όταν έκλεισε το Alter, δεν τους θυμάμαι. Ή όταν μείωσε το προσωπικό του το Mega, o ANT1 ή το Star» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες και το κατά πόσον αυτός πρέπει να επεκταθεί και πέραν της πρώτης δόσης, ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο έλεγχος να αφορά στο σύνολο του ποσού που προσέφερε ο κάθε υπερθεματιστής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «κατ’ αρχήν πρέπει ο κάθε υπερθεματιστής να βεβαιώσει ότι έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να καταβάλει τη δόση που προβλέπεται σε 15 μέρες. Όσο για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του συνολικού ποσού, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε».