Το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες και ουσιαστικά να ανακαλέσει τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια έριξε σήμερα ο Νίκος Παππάς.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ περί επιστροφής των χρημάτων με τα οποία οι νέοι προσωρινοί υπερθεματιστές κατοχύρωσαν τηλεοπτική άδεια, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι : «Αυτή είναι η Ν.Δ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί».

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή είναι η Ν.Δ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί.

Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία», σχολίασε ο Ν. Παππάς.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, κατέληξε.

Απαντώντας πηγές της Νέας Δημοκρατίας επεσήμαναν πως ο «ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις» και συνέχισαν λέγοντας πως η θέση του κόμματος «είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει το «νόμο Παππά» και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο Ε.Σ.Ρ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας».