current views are: 9

8 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:54

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να ξεκαθαρίσει τη θέση του το Ποτάμι για την Κεντροαριστερά

Πυρά κατά του Ποταμιού για την αποτυχία των συζητήσεων για τον φορέα της Κεντροαριστεράς εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δημοσίευση 18:54’

Πυρά κατά του Ποταμιού για την αποτυχία των συζητήσεων για τον φορέα της Κεντροαριστεράς εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πυρά κατά του Ποταμιού για την αποτυχία των συζητήσεων για τον φορέα της Κεντροαριστεράς εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως τονίζει η Συμπαράταξη, «παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με όποιο φορέα, κίνηση ή πρόσωπο του χώρου το επιθυμεί πραγματικά και αποδέχεται τις παραπάνω θεμελιώδεις αρχές και προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει ότι οι προσπάθειές μας με το Ποτάμι αντιμετώπισαν κωλυσιεργία, διγλωσσία, ανοιχτή αμφισβήτηση, με συνεχείς παρεμβάσεις στα ΜΜΕ. «Και το κυριότερο στην ανοιχτή επιστολή τους, αλλοιώνουν το βασικό ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα και πρόσημο που πρέπει να έχει ο νέος ενιαίος φορέας».

Τονίζεται ότι πρέπει να είναι ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένος από την συντηρητική πολιτική της ΝΔ και τον εθνολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελεί τον αυτόνομο ισχυρό πολιτικό πόλο, που θα πρωταγωνιστήσει στην Εθνική Συνεννόηση και την Εθνική Γραμμή που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση και τα μνημόνια.

«Ο νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς εξ ορισμού δεν μπορεί να αποτελεί παράρτημα ή συμπλήρωμα ή προνομιακό σύμμαχο, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι βασική στρατηγική μας επιλογή, στην οποία θα επιμείνουμε», υπογραμμίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επίσης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να παραμένει ζωντανό το εγχείρημα με διάλογο με την κοινωνία. Την συγκρότηση και ενεργοποίηση των περιφερειακών οργάνων της συμπαράταξης και την ανάληψη πρωτοβουλιών από αυτά μαζί με τα τοπικά κοινωνικά κινήματα, για την ενδυνάμωση και μαζικοποίηση της προσπάθειάς μας.

Η απάντηση του Ποταμιού

Από την πλευρά του, το Ποτάμι απάντησε στην κ. Γεννηματά και την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζοντας:

Δεν γνωρίζουμε γιατί η κυρία Γεννηματά μας ρωτάει, αν “ο νέος πόλος θα είναι αυτόνομος”. Το Ποτάμι αν και δεν απαντά στα αυτονόητα, θα κάνει μια εξαίρεση. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης όλους αυτούς τους μήνες μιλάει για ένα “νέο Κίνημα μακριά από συντηρητικές και λαϊκίστικες πολιτικές”. “Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πρέπει να υπάρχει μια καθαρή μεταρρυθμιστική εκσυγχρονιστική λύση” είναι η συνήθης – αν και αυτονόητη – φράση που χρησιμοποιεί.


σχετικα αρθρα