Την ευθύνη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επέρριψε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για το «ναυάγιο» του διαλόγου για τον φορέα της κεντροαριστεράς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάλεσε τη Φώφη Γεννηματά σε μία κοινή συνέντευξη τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιάσει ο καθένας τις θέσεις του για το νέο εγχείρημα, το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να είναι ένα νέο μεταρρυθμιστικό εκσυγχρονιστικό κέντρο και όχι φορέας της κεντροαριστεράς

Από εκείνη τη μέρα και μετά θα μπούμε σε μια προεκλογική διαδικασία που θα καταλήξει στην εκλογή του νέου Αρχηγού, είπε ο κ. Θεοδωράκης .Το μικρό Ποτάμι, πρόσθεσε, θυσιάζεται στην δημιουργία κάτι νέου αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο παλιό.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού απέκλεισε ταυτόχρονα τη συμπόρευση του προεκλογικά με τη ΝΔ, γιατί, όπως είπε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα, παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετεκλογικά, είπε, είναι άλλο ζήτημα, γιατί όπως σημείωσε η χώρα πρέπει να αποκτήσει Κυβέρνηση.

Περιγράφοντας τα σημεία διαφωνίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως ένα εξ αυτών αφορά τη θέση για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης η οποία θα περιλαμβάνει και τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.