current views are: 8

9 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:01

Η σύνοδος του ευρωπαϊκού Νότου

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι οι εργασίες της Συνόδου των Χωρών του Νότου.

Δημοσίευση 10:01’

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι οι εργασίες της Συνόδου των Χωρών του Νότου.

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι οι εργασίες της Σύνοδο των Χωρών του Νότου.

Με σύντομο χαιρετισμού του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ζάππειο, στη αποκαλούμενη και ως Ευρωμεσογειακή Σύνοδο. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους ηγέτες, των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του και βρέθηκαν στην Αθήνα.

«Στόχος είναι η επικοδομητική συμβολή για το μέλλον της ΕΕ στην άτυπη, μεν, σημαντική, δε, σύνοδο της Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου». 

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  ο Πρωθυπουργός της Ιταλικής Δημοκρατίας, Ματέο Ρέντσι, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Αντόνιο Κόστα. Ενώ το Μαριάνο Ραχόι εκπροσωπεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου. 

Η υποδοχή των ηγετών στο Ζάππειο

​Τους ηγέτες υποδέχτηκε στο Ζάππειο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένονται κοινές δηλώσεις μετά τις 5 μ.μ

Φρούριο η Αθήνα 

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν θα είναι δρακόντεια, ενώ θα ισχύσουν καιέκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές της κυκλοφορίας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι ρυθμίσεις αυτές πρόκειται να ισχύσουν από το μεσημέρι έως την αναχώρηση των Ευρωπαίων ηγετών. Σημειώνεται, επίσης, ότι αυστηρότατα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο έως το κέντρο της Αθήνας και εντός της Αττικής Οδού προς Κατεχάκη.


σχετικα αρθρα