current views are: 3

9 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:33

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ και τα όσα εξήγγειλε, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Δημοσίευση 12:33’

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ και τα όσα εξήγγειλε, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ και τα όσα εξήγγειλε, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του χθες βράδυ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε να μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε δύο χρόνια αλλά και να καταργήσει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για υπονομευτική στρατηγική, ενόψει της επικείμενης κρίσιμης διαπραγμάτευσης έκανε λόγο από την πλευρά της η κυβέρνηση, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.

«Το μόνο ουσιώδες που προκύπτει από την χθεσινή συνέντευξη είναι ότι κάθε φορά που η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να την υπονομεύσει. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούριο» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Όσο η χώρα πλησιάζει στην έξοδο από την κρίση, η αγωνία του κ. Μητσοτάκη πολλαπλασιάζεται. Σε αυτό έχει την απόλυτη κατανόησή μας».

«Της χρειάστηκαν 14 ώρες για να βρει κάτι να ψελλίσει…» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ως απάντηση στο σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ΣΚΑΙ. 

«Της χρειάστηκαν 14 ώρες για να βρει κάτι να ψελλίσει…» σχολίασε δηκτικά η ΝΔ απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Η κυρία Γεροβασίλη έχει την κατανόησή μας για το δύσκολο και άχαρο ρόλο να είναι Κυβερνητική Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου», σχολιάζει ακόμη η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Την ίδια στιγμή και οι ΑΝΕΛ σχολιάζουν με δηκτικό τρόπο την χθεσινοβραδινή συνέντευξη, τονίζοντας ότι ”άρχισε πολύ γρήγορα να μοιράζει υποσχέσεις.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου: 

Πολύ πρόωρα ο κ. Μητσοτάκης άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις! Προφανώς, γιατί ο πολιτικός του λόγος δεν χαίρει της παραμικρής αξιοπιστίας από την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και ο ίδιος δεν μπορεί να πείσει για τις πραγματικές προθέσεις του, ούτε καν τα στελέχη και τους απλούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζει δε υπογραμμίζοντας ότι «οι υποσχέσεις που έδωσε είναι χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ κρύβει επιμελώς πίσω από νεφελώδεις διακηρύξεις τις πραγματικές του προθέσεις και τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις του. Η μονότονα επαναλαμβανόμενη “εξοικονόμηση δαπανών” και οι περίφημες “μεταρρυθμίσεις” για τις οποίες κάνει συνεχώς λόγο, περιλαμβάνουν αθρόες απολύσεις και ακόμη περισσότερες και δραστικότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο».

Τέλος, η κ. Παπαδόπουλου σχολιάζει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ:

Προκαλεί επίσης αλγεινή εντύπωση ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Μητσοτάκης, τηρεί αιδήμονα σιωπή για την υπόθεση Γεωργίου και της εκ των υστέρων διόγκωσης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το 2009, που νομιμοποίησε την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και στο καθεστώς των μνημονίων. Με τη στάση του αποδεικνύει ότι είναι όμηρος της σημιτικής “παρέας” και της “παρέας” Σαμαρά. Μόνο που η σιωπή σε αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός, αλλά κάρβουνο αναμμένο.

 


σχετικα αρθρα