Ένα εξαιρετικά δηκτικό σχόλιο επεφύλλασσαν κυβερνητικοί κύκλοι για τα σχόλια των Β. Σόιμπλε και Μ. Βέμπερ για την ευρωμεσογειακή διάσκεψη.

«Χαιρόμαστε που η σύνοδος αυτή έχει τέτοια απήχηση», είπε το κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Μένει να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα επεισόδια αυτού του έργου...

Νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε για την άποψη του για τη σύνοδο, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε σχολιάσει, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου:

Όταν σοσιαλιστές ηγέτες συναντώνται μεταξύ τους, τις περισσότερος φορές, δεν προκύπτει κάτι έξυπνο.

Εξάλλου, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, για την διεξαγωγή της συνόδου κορυφής των μεσογειακών χωρών της Ευρωζώνης, την οποία συγκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θα μπορούσε να πει ένα ευχαριστώ στην Ευρώπη για την αλληλεγγύη της πριν προσπαθήσει να δημιουργήσει συμμαχίες», είπε ο χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πολιτικός στην Βild.

 «Δεν χρειαζόμαστε κάθε λίγους μήνες νέες απαιτήσεις από την Αθήνα , αλλά πρέπει να εφαρμοστούν πρώτα πλήρως οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό ο κύριος Τσίπρας καθυστερεί όμως».

Ν. ΠΑΠ.