Αναστάτωση εντός και εκτός συνόρων φαίνεται πως έχει προκαλέσει η σημερινή Σύνοδος των ηγετών του Νότου που έλαβε χώρα στην Αθήνα με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των αρχηγών των χωρών της Μεσογείων, με πρώτο να σέρνει το χορό των αντιδράσεων τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να ακολουθούν ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σχολίασε σήμερα το πρωί με... καυστικό τρόπο την ευρωμεσογειακή σύνοδο που διοργανώσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Αθήνα.

Όταν ρωτήθηκε για την άποψη του για τη σύνοδο, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σχολίασε, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου:

Όταν σοσιαλιστές ηγέτες συναντώνται μεταξύ τους, τις περισσότερος φορές, δεν προκύπτει κάτι έξυπνο.

Τη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών έσπευσε να σχολιάσει μάλιστα μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μέσω Twitter. «Άπαιχτός», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Εξάλλου, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, για την διεξαγωγή της συνόδου κορυφής των μεσογειακών χωρών της Ευρωζώνης, την οποία συγκάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θα μπορούσε να πει ένα ευχαριστώ στην Ευρώπη για την αλληλεγγύη της πριν προσπαθήσει να δημιουργήσει συμμαχίες», είπε ο χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πολιτικός στην Βild.

Η αντίδραση του Μαξίμου: Χαιρόμαστε που η σύνοδος έχει τέτοια απήχηση...

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στα σχόλια Βέμπερ και Σόιμπλε. 

Συγκεκριμένα, ένα εξαιρετικά δηκτικό σχόλιο επεφύλλασσαν κυβερνητικοί κύκλοι για τα σχόλια των Β. Σόιμπλε και Μ. Βέμπερ για την ευρωμεσογειακή διάσκεψη.

«Χαιρόμαστε που η σύνοδος αυτή έχει τέτοια απήχηση», είπε το κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.