Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα εξαπέλυσε ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης με αφορμή τα όσα αποφασίστηκαν κατά την σημερινή σύσκεψη στο αρμόδιο υπουργείο αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σύσκεψης υπό τον κ. Μουζάλα δήλωσε: «Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση για Χίο - Μεταναστευτικό. Τονίζω ότι η συζήτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών έγινε, με ευθύνη του κ. Μουζάλα, απουσία των Βουλευτών του νησιού. Απαιτώ άμεση ενημέρωση.

Επιπλέον τόνισε η λειτουργία τριών hot spots στο νησί είναι αδιανόητη, μετατρέποντας το σε αποθήκη ψυχών γεγονός που θα προκαλέσει πρωτοφανείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η Χίος έχει 12 φορές περισσότερους μετανάστες από ότι θα έπρεπε!

«Η Κυβέρνηση, επειδή δε μπορεί να διαχειριστεί το άσυλο, επειδή δε μπορεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα από την Ευρώπη, επειδή μέχρι σήμερα έχει αποτύχει παταγωδώς, τιμωρεί τους νησιώτες».

Με δεικτικό ύφος ο κ. Μηταράκης προέτρεψε τον Γιάννη Μουζάλα να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν μπορεί να υλοποιήσει τη συμφωνία: «αν ο Υπουργός δε μπορεί να υλοποιήσει τη συμφωνία, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ασύλου, να μεταφέρει τους μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και εν τέλει να προστατεύσει τους κατοίκους, να παραιτηθεί!»

Νωρίτερα το πρωί, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσαεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ανέφερε ότι επισήμανε ότι η Χίος κινδυνεύει να γίνει νέα Ειδομένη», σημειώνοντας πως η κατάσταση στο νησί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστεςείναι οριακή.