Σε μια καταγγελία βόμβα προέβη ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχασε έξι δισεκατομμύρια ευρώ με τη συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Μαΐου.

«Το τεράστιο αυτό ποσό, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημειώνει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, ο γάλλος επίτροπος του απάντησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση να καταβάλουν στη χώρα μας χρήματα που ισοδυναμούν με τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης.

Τα εν λόγω κέρδη επιστρέφονταν στην Ελλάδα με βάση παλαιότερη συμφωνία, που είχε γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όμως η ρύθμιση κανονικά εξέπνευσε με τη λήξη του δεύτερου Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2015.

Ο κ. Χουντής κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «απέκρυψε» από τον ελληνικό λαό την απώλεια των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, καταγγέλλοντας ότι η Αθήνα εσκεμμένα άφησε να εννοηθεί ότι «τα χρήματα θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά».