Την κωδική ονομασία «Φθινοπωρινή Επίθεση» έχει η στρατηγική που θα ακολουθήσουν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ΔΕΘ. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ. Μπεκίρης, Θεοδωρικάκος, Λαζαρίδης, Κουμουτσάκος και Αυγενάκης, η επικοινωνιακή τακτική που θα εφαρμοστεί μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει δύο στάδια.

Το πρώτο που έχει και τη μορφή «επικοινωνιακής καταιγίδας» ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι το επόμενο Σάββατο. Με συχνές δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Μητσοτάκης (που έχει δώσει ήδη δύο μεγάλες συνεντεύξεις στον ΣΚΑΙ και στην Real) θα προχωρήσει στην αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα θα δώσει μια πρόγευση των όσων θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ, όπως ήταν η πρόταση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Μάλιστα η Θεσσαλονίκη θα οριστεί από τα γαλάζια στελέχη ως ο «τόπος του εγκλήματος του κ. Τσίπρα».

Στο πλαίσιο αυτό θα υπενθυμίζεται καθημερινά και με κάθε τρόπο, ότι από όλα όσα εξήγγειλε πέρυσι και πρόπερσι ο πρωθυπουργός, τίποτε δεν εφαρμόστηκε, ούτε ένα μέτρο, με κορυφαία παραδείγματα τον ΕΝΦΙΑ και την 13η σύνταξη. Αντιθέτως, όπως θα τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. «Η τακτική της υπερφορολόγησης είναι προσωπική ιδεοληπτική επιλογή του κ. Τσίπρα, λόγω έλλειψης σοβαρού εναλλακτικού σχεδίου και της τακτικής του να συντηρεί το κομματικό κράτος, ως κύριο μοχλό στήριξής του στην εξουσία» θα καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το δεύτερο στάδιο του γαλάζιου σχεδιασμού, θα υλοποιηθεί με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Εκεί θα δώσει το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για έξοδο από την κρίση, οι οποίες θα προστεθούν σε αυτές που έχει καταθέσει ήδη η ΝΔ για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό. Η φιλοσοφία του κυβερνητικού πλαισίου που θα παρουσιάσει θα στηρίζεται σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημοσίων δαπανών, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα προαναγγείλει και τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει η ΝΔ, όταν σχηματίσει κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές και είναι:

κατάθεση άμεσα νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση (μείωση φορολογίας, μείωση ΕΝΦΙΑ 30% στα δύο πρώτα χρόνια) κατάθεση άμεσα νομοσχεδίου για λειτουργία αγοράς, ανταγωνισμού και προσέλκυσης επενδύσεων θέσπιση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος νομοσχέδιο αντιμετώπισης φοροδιαφυγής με μείωση χρήσης μετρητών και αύξηση ηλεκτρονικών συναλλαγών πλειστηριασμοί κατοικιών και εξοχικών επιχειρηματιών - «στρατηγικών» κακοπληρωτών έναρξη συζήτησης για πρωτογενή πλεονάσματα και χρέος αλλαγή του εκλογικού νόμου για σταθερές κυβερνήσεις κατάργηση νόμου Παππά και αποκατάσταση ρόλου ΕΣΡ

Φουλ επίθεση θα «παίξουν» όλα τα στελέχη της ΝΔ, καθώς υπό την ευθύνη του Λευτέρη Αυγενάκη, περισσότεροι από 55 βουλευτές και εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών κ.α.) θα επισκεφθούν τους 15 νομούς της Β. Ελλάδα, όλη την ερχόμενη εβδομάδα με κορύφωση την ομιλία του κ. Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας». 

Όπως δηλώνουν στην Πειραιώς «οι “σαρωτικές” επισκέψεις στη βόρεια Ελλάδα είναι μόνο η αρχή, καθώς αντίστοιχο “σάρωμα” προετοιμάζει ο Γραμματέας του Κόμματος σε όλη την επικράτεια». Συγκεκριμένα, στελέχη της ΝΔ, θα επισκεφθούν περισσότερες από 50 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, περισσότερα από 15 τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 50 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περί τις 40 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στόχος είναι, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Την ίδια ώρα οι 13 Γραμματείες του Κόμματος και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει ΔΕΘ καθώς έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων, αλλά και επισκέψεις κλιμακίων με περισσότερους από 40 κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.