Στους… κερδισμένους της αποψινής ομιλίας Τσίπρα θα είναι οι οικογένειες με παιδιά, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέρος του ποσού που εξασφαλίσθηκε από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό θα διατεθεί για περισσότερες θέσεις παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με τον τρόπο αυτό στέλνεται ένα μήνυμα προς το μέλλον της χώρας, προς όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν ακόμη και το δίλημμα της μετανάστευσης ενίοτε. Αντιθέτως κρίθηκε στην κυβέρνηση ότι δεν θα έστελνε το σωστό μήνυμα, τα όποια υποστηρικτικά μέτρα να αφορούν τους συνταξιούχους και μόνον (που και αυτοί έχουν πληγεί αλλά…).

Σε κάθε περίπτωση, όπως εγκαίρως είχε σημειώσει το newpost.gr., ίσως το πιο δυνατό …χαρτί της ομιλίας Τσίπρα που αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 8 το βράδυ, είναι η διάθεση των κερδών από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό σε κοινωνικές ανάγκες. Και προφανώς μόνο τυχαία δεν ήταν, λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική ανακοίνωση με την οποία οι 4 καναλάρχες (Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης) αναδείχθηκαν οριστικοί υπερθεματιστές. Τούτου δοθέντος, και ο διαγωνισμός προχωράει χωρίς προβλήματα και το ποσό υπάρχει (σε 3 δόσεις) και αυτό μπορεί να το διαθέσει ο πρωθυπουργός.

Κατά συνέπεια, ο Αλ. Τσίπρας ανέβηκε με το καλάθι γεμάτο λεφτά (έστω και μετά από 15 ημέρες), και με αυξημένες τις προσωπικές μετοχές του, μετά την κοινή διακήρυξη της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης. Το πόσο απλόχερος θα φανεί στο μοίρασμα, θα το ξέρουμε σε λίγο.