Μηταράκης για Μουζάλα: Αν δεν μπορεί... να παραιτηθεί

Μηταράκης για Μουζάλα: Αν δεν μπορεί... να παραιτηθεί

Την αντίθεση του στα αποτελέσματα της σύσκεψης υπό τον Γιάννη Μουζάλα για τις επιπτώσεις στη Χίο από το μεταναστευτικό, προέβη ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

Στη δήλωση του ο Χιώτης βουλευτής αναφέρει:

«Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση της σύσκεψης για το μεταναστευτικό. Τονίζω ότι η συζήτηση στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε, με ευθύνη του κ. Μουζάλα, απουσία των βουλευτών του νησιού. Απαιτώ άμεση ενημέρωση» λέει ο κ. Μηταράκης και συνεχίζει: «Η λειτουργία τριών hot spots στο νησί είναι αδιανόητη. Θα μετατρέψει και με τη βούλα τη Χίο σε αποθήκη ψυχών με πρωτοφανείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Η Χίος έχει 12 φορές περισσότερους μετανάστες από ότι θα έπρεπε! Η κυβέρνηση, επειδή δε μπορεί να διαχειριστεί το άσυλο, επειδή δε μπορεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα από την Ευρώπη, επειδή μέχρι σήμερα έχει αποτύχει παταγωδώς, τιμωρεί τους νησιώτες».

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει:

«Αν ο υπουργός δε μπορεί: να υλοποιήσει τη συμφωνία, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ασύλου, να μεταφέρει τους μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και εν τέλει να προστατεύσει τους κατοίκους, να παραιτηθεί!»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο