«Η κυβέρνηση είναι ένα και το αυτό με τη διαπλοκή», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες», εκτιμώντας ότι «ο διαγωνισμός παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε Βατερλό του κ. Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

«Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη μάχη κατά της διαπλοκής με την οποία η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα και το αυτό».

Όπως τονίζει η Ν.Δ., «οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, να αποδεχθούν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους».

«Αρκετά πια με τα αστεία. Κανείς δεν ανέχεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι πολίτες να μένουν στο σκοτάδι», καταλήγει η Ν.Δ.