Με στρατιωτικό ελικόπτερο έφτασε στη Θάσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του εξήγησε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι του προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (σ.σ.από κεραυνούς) και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που έκαψε η πυρκαγιά.

Ο  Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε και στον λογαριασμό του στο twitter την πρώτη εικόνα, όταν βρέθηκε στη Θάσο.