current views are: 8

12 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:09

Παυλόπουλος: Ο κόσμος είναι δικός σας – Να επιδιώκετε την αριστεία

Κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Δημοσίευση 09:09’

Κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά, παρότρυνε τους μαθητές να επιδιώκουν την αριστεία, και τόνισε ότι μέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, εφόσον έχετε την ανάλογη θέληση, «ο κόσμος είναι δικός σας». 

   «Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει στον δρόμο προς την πρόοδο αν είσθε αποφασισμένοι. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει η Αριστεία αλλά, όλως αντιθέτως πρέπει να επιδιώκετε να είσθε άριστοι, αφού έτσι μπορείτε να επιτύχετε την τελική σας κοινωνική – και όχι μόνο – καταξίωση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Πέραν τούτου, να τιμάτε τους δασκάλους σας για την ανεκτίμητη εκπαιδευτική προσφορά τους προς εσάς, καθώς και τους γονείς και την εν γένει οικογένειά σας, για τις θυσίες που υφίστανται, προκειμένου εσείς «ν’ ανοίξετε την περπατησιά σας» στον δρόμο της ζωής και της δημιουργίας».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος συμβούλευσε τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες να μελετούν ευσυνείδητα και μεθοδικά και υπογράμμισε ότι κανένας «δείκτης ευφυΐας» δεν αντικαθιστά τη μελέτη. Ταυτόχρονα, σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να αγαπούν αυτό που μελετούν, δίχως βέβαια, όπως ανέφερε, να θεωρούν ό,τι μελετούν ως «θέσφατο» σε βαθμό που να καταπιέζει τις δικαιολογημένες απορίες, οι οποίες αναφύονται σταδιακώς καθώς εμβαθύνουν στη γνώση, και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υποτιμούν ότι το προϊόν της κριτικής μελέτης είναι εκείνο που διαμορφώνει, εν τέλει, την προσωπικότητά τους και τον χαρακτήρα τους.

Τέλος, υπογράμμισε ότι πάνω σ’ αυτό που μελετούν πρέπει ν’ αρχίσουν σιγά-σιγά, όσο «ανεβαίνουν» από τάξη σε τάξη, να «χτίζουν» τη δική τους συμβολή στη γνώση. Κι αυτό-όπως παρατήρησε- πρέπει να γίνει χωρίς αλαζονεία αλλά με λελογισμένη και τεκμηριωμένη αποφασιστικότητα.


σχετικα αρθρα