«Δεν μπορώ να βλέπω τον πρωθυπουργό να χαμογελά όταν μιλάει σε υποψήφιους ανέργους και να χάνει την ψυχραιμία του όταν η ερώτηση γίνεται απαιτητική», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ σχετικά με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε:

Στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει διάφορες πρωτοβουλίες, σχετικά με την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την παραγωγικότητα. Η ΝΔ δεν βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Όσον αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε:

Φέτος, είχαμε έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, είχαμε ομαλή έναρξη της χρονιάς. Οι πολιτικές στην Παιδεία δεν μπορούν να αλλάζουν συνεχώς. Να καλύπτουμε έγκαιρα τα κενά στα σχολεία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στην εξέλιξη της εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την ενασχόλησή της με την πολιτική, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε:

Έβλεπα ότι στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αν δεν συμμετείχες, δεν θα σε έβρισκε κανείς ως εκ θαύματος. Έχει σημασία, και για μένα και για τον Κων/νο Κυρανάκη, να μεταφέρουμε το μήνυμα να μην φοβάται κάποιος να έρθει κοντά στην πολιτική.